U tri policijske postaje građani dragovoljno predali oružje

Djelatnik Šumarije Strošinci, u šumi Debrnja, pronašao je automatsku pušku, dvije ručne bombe, 120 komada streljiva i četiri okvira za automatsku pušku te ih predao u Policijsku postaju Vrbanja.

U prostorije Policijske postaje Tovarnik osoba iz Lovasa koja je željela ostati anonimna dragovoljno je predala automatsku pušku i 120 komada pripadajućeg streljiva.

Također, i u Policijskoj postaji Vinkovci s ispostavom Markušica zabilježena je dradovoljna predaja minsko-eksplozivnih tvari. Osoba iz Vinkovaca dragovoljno je predala 600g eksploziva i 27 komada streljiva za pištolj.

Dragovoljno predano oružje i minsko-eksplozivne tvari pohranjene su u skladište PU vukovarsko-srijemske do uništenja.

Policija savjetuje:

Kako bi neželjene posljedice spriječili ili barem smanjili na minimalan broj, pozivamo građane koji legalno posjeduju vatreno oružje da ga čuvaju, nose i uporabljuju na zakonit način, vodeći računa o sigurnosti sebe i drugih osoba, a posebno djece, dok građane koji neovlašteno posjeduju oružje i minsko-eksplozivna sredstva pozivamo da ih dragovoljno predaju bez bojazni za moguće sankcije.

Skrećemo pozornost građanima da oružja koja namjeravaju predati ne donose osobno u prostorije policije, kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja

 Zahvaljujemo se svim građanima koji su prepoznali značaj ove akcije “Manje oružja-manje tragedija” i vratili oružje, a sve druge građane pozivamo da slijede njihov primjer, kako bi svima osigurali sigurniju i sretniju budućnost.

Izvor: PU vukovarsko-srijemska