U Donjem Novom Selu i Otoku građani dragovoljno predali oružje

Policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu u obiteljskoj kući u Donjem Novom Selu pruezeo je poluautomatsku pušku, 884 komada pripadajućeg streljiva, nastavak za tromblon, torbicu za streljivo, 11 komada vježbovnog streljiva te četiri komada pušćanog streljiva.

Također, građanin koji je želio ostati anoniman u Policijsku postaju Otok donio je zračnu pušku, automatsku pušku i pušku ručne izrade koje je dragovoljno predao policijskom službeniku za protueksplozijsku zaštitu.

Policija savjetuje…

Pozivamo građane da slijede primjer ovih dragovoljnih predaja oružja i minsko-eksplozivnih tvari. Akciju „Manje oružja-manje tragedija“ Ministarstvo unutarnjih poslova uspješno provodi već punih 20 godina. Cilje ove preventivne kampanje je prikupljanje ilegalnog oružja i minsko-eksplozivnih tvari.

Kampanja je neposredno vezana za odredbe Zakona o oružju koji predviđa vremenski neograničenu dobrovoljnu predaju zabranjenog i dozvoljenog oružja bez ikakvih sankcija i uz potpunu diskreciju.

Podsjećamo, ovom prilikom,  sve građane kako je preventivna akcija „Manje oružja, manje tragedija“i dalje u tijeku, stoga se pozivaju svi građani koji posjeduju bilo kakvo eksplozivno sredstvo, vatreno oružje ili streljivo, da ga dragovoljno predaju, bez straha od ikakve sankcije.

Skrećemo pozornost građanima da oružja koja namjeravaju predati ne donose osobno u prostorije policije, kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o tome osobno ili putem telefona obavijeste policiju na broj 192, nakon čega će na njihovu kućnu adresu doći stručni i osposobljeni policijski službenici u civilnoj odjeći, u vozilu bez policijskih obilježja, preuzeti oružje i izdati potvrdu o preuzimanju.

Izvor: PU vukovarsko-srijemska / Foto: ilustracija