Svjetski dan darivatelja krvi – 14. lipnja

U povodu Svjetskog dana darovatelja krvi, koji se svake godine diljem svijeta obilježava 14. lipnja, Gradsko društvo Crvenog križa Vinkovci upućuje iskrene čestitke svim članovima najhumanije obitelji na svijetu – obitelji dragovoljnih darovatelja krvi i zahvaljuje na iskazanoj humanosti, svakoj darovanoj dozi krvi i svakom spašenom životu.

Svjetski dan darovatelja krvi obilježava se s namjerom podizanja svijesti građana o važnosti dobrovoljnog darivanja krvi u svrhu podmirivanja potreba zdravstva sigurnim dozama krvi.

Ovogodišnja kampanja usmjerena je na darivanje krvi u hitnim slučajevima kao što su prirodne katatrofe, nesreće s posljedicama masovnog stradavanja ili oružani sukobi, te naglašava ulogu pojedinca – dragovoljnog darovatelja krvi, u pomaganju drugima u hitnim slučajevima darujući najvrednije što može – krv. Kampanja podsjeća i na potrebu redovitog darivanja krvi, tako da se u slučaju katatrofa može osigurati dostatan broj doza krvi za sve u potrebi.

Ovogodišnji slogan Svjetskog dana darivatelja krvi je: “Što možeš učiniti ? Daruj krv. Daruj sad. Daruj redovito.”

U povodu Svjetskog dana darovatelja krvi, Društvo Crvenog križa Vukovarsko-srijemske županije organizira od 15. do 19.06.2017. u odmaralištu GDCK Županja u Rogoznici po već 14. godinu u nizu sportske susrete dragovoljnih darovatelja krvi iz aktiva DDK gradskih društava Hrvatskog Crvenog križa Ilok, Vinkovci, Vukovar i Županja.

Na susretima će sudjelovati 40 darovatelja krvi koji su priznanja Hrvatskog Crvenog križa za određeni broj darivanja krvi dobili za Dan darovatelja krvi RH 25. listopada prošle godine na svečanosti u velikoj vijećnici Vukovarsko-srijemske županije.

Izvor: Crveni Križ Vinkovci