Stanje u prometu-vikend informacija

Tijekom proteklog vikenda na području PU vukovarsko-srijemske zabilježeno je 17 prometnih nesreća, od čega 11 prometnih nesreća u kojima je nastupila samo materijalna šteta, tri prometne nesreće s lakše ozlijeđenim osobama i tri prometne nesreće s teže ozlijeđenim osobama, o kojima više slijedi:

U subotu, 5. kolovoza, oko 8,45 sati, 48-godišnji državljanin Makedonije upravljao je osobnim automobilom „Alfa Romeo“, talijanskih registarskih oznaka, krećući se auto-cestom Zagreb-Lipovac, iz smjera Županje u smjeru Lipovca. Uslijed neprilagođene brzine kretanja, 48-godišnjak je udario u osobni automobil „Audi A4“, talijanskih registarskih oznaka, koji se, zbog kolone vozila, nalazio zaustavljan na auto-cesti, na području općine Nijemci.

U prometnoj nesreći teže su ozlijeđeni 48-godišnji državljanin Makedonije, vozač „Alfa Romea“, i 39-godišnja državljanka Turske, putnica u vozilu „Audi A4“. Lakše su ozlijeđena još tri strana državljana.

Također u subotu, 5. kolovoza, oko 8,50 sati, u Vukovaru, 69-godišnjak iz Vukovara upravljao je osobnim automobilom „Renault Twingo“, krećući se kolnikom ulice B. J. Jelačića. Uslijed neprilagođene brzine kretanja, 69-godišnjak je udario u  63-godišnjakinju iz Vukovara, koja je u tom trenutku prelazila kolnik na pješačkom prijelazu. U prometnoj nesreći 63-godišnjakinja je teže ozlijeđena.

U petak, 4. kolovoza, oko 20,00 sati, 38-godišnjak iz Cerne upravljao je motocikolm njemačkih registarskih oznaka, krećući se cestom Cerna-Vinkovci. Uslijed neprilagođene brzine kretanja izgubio je nadzor nad motocikom te je došlo do udara motocikla u zaštitnu ogradu i pada vozača na kolnik. U prometnoj nesreći 38-godišnjak je teže ozlijeđen.

Izvor: vukovarsko-srijemska policija