Serniorke Judo kluba “Vinkovci” 3. na Ekipnom EP

Judo klub „Vinkovci“ nastupio je sa na ekipnom seniorskom  Europskom klupskom prvenstvu održanom Wuppertalu u Njemačkoj koje se održavalo 25.-26.11.2017. godine.

U prvom nastupu vinkovačka ekipa seniorki  se susrela s na francusku ekipom pod nazivom  JC „Etole Sportive Blanc Mesnl“,  kada je s rezultatom  4:1 osigurala plasman u četvrtfinale.

U četvrtfinalu čekale su ih Njemice iz Moenchengladbacha, koje su nadoknadile početnu prednost od 1:0, te sa 3:2 prošle u polufinale.

U repasažnom meču, ujedno i u borbi za treće mjesto, seniorke Judo kluba „Vinkovci“ Vinkovci su se omjerile francuskom ekipom RSC „Montreuil „ kada su došle do vrijednih 3:2 i klupske bronce na europskoj razini!

Dugogodišnji predsjednik Judo kluba „Vinkovci“ Vinkovci Tomislav Čuljak koji je u svojem djelovanju ekipe seniorki Judo kluba „Vinkovci“ Vinkovci na Europska klupska prvenstva ispratio čak  četiri puta iznimno je zadovoljan ovim postignućem. Izjavio je da je nakon 5. izborenog mjesta u Beogradu 2016. godine osvajanje medalje bio plan koji se priželjkivao  za 2017.  godinu. „Uspjeli smo i ne krijemo zadovoljstvo zbog najvećeg rezultata vinkovačkog juda i to upravo u godini kada Judo klub „Vinkovci“ obilježava 45 godina djelovanja! Ovo je godina koja će se pamtiti!“.

Izvor: sport-vinkovci.hr