Ivan Šotola juniorski državni prvak

Biciklistički klub Sokol Vinkovci je sudjelovao na Nacionalnom prvenstvu na brdu, 39.Trofeju Učka, cestovnom usponu koji je već tradicionalno odlično organizirao Biciklistički klub Rijeka.

Utrka obuhvaća veoma težak uspon (posljednja 2km s oko 14% nagiba) koji se odvijao većim dijelom u Parku prirode Učka. Utrke u ukupnoj duljini od 14 km za seniore, juniore, žene i veterane vožene su od Matulja do Poklona te u duljini od 7 km za mlađe juniore, kadete, mlađe kadete, početnike i žene, od Veprinca do Poklona.

Ekipa Sokola sastojala se od tri vozača: dva juniora, te jednog kadeta pod vodstvom trenera Tomislava Zadre. Najuspješniji biciklist Sokola na ovom Nacionalnom prvenstvu bio je Ivan Šotola, koji je pobijedio u juniorskoj utrci, izvrsnim napadom i bijegom na 3. kilometru utrke, te je do kraja ostao neuhvatljiv za konkurenciju.

Zadro Zvonimir zbog temperature nije startao utrku, dok je kadet Anton Antolović vozio vrlo solidno i osvojio 6. mjesto u svojoj konkurenciji. Vinkovčani su i ovom utrkom pokazali da ostaju vjerni višegodišnjoj tradiciji da kao jedini klub iz ravne Slavonije u svoj grad donose medalje s Državnog prvenstva na brdu, u ovom slučaju najsjajniju, zlatnu Ivana Šotole.

Izvor: sport-vinkovci.hr