DORF ove godine u Vinkovcima i Primoštenu

U Primoštenu i Vinkovcima posjetitelji će moći uživati u ukupno devet filmova.

U tijeku su završne pripreme pred ovogodišnji, 11. po redu Festival dokumentarnog rock filma (DORF) čiji je program podijeljen u dva dijela. Tako će se glavni filmski program, od 5. do 9. kolovoza, održavati na Iskonovoj festivalskoj plaži. U Vinkovcima će se DORF program odvijati od 24. do 26. kolovoza u Galeriji Meraja, staroj gotičkoj crkvi Sv. Ilije i u centru Vinkovaca.

Kako navode organizatori u programu regionalne konkurencije u Primoštenu i Vinkovcima bit će prikazano ukupno 9 filmova.

Premijerno će biti prikazan legendarnog Marka Brecelja “Brojanje u jesen“, a pulski umjetnik i performer Josip Pino Ivančić predstavit će svoj eksperimentalni film o kultnom sastavu Gustaphy “Njegovi Dobri Duhovi”, stoji u priopćenju organizatora DORF-a.  Nakon pobjede na prvom DORF-u 2007. godine svoj novi film, o prvom albumu Buldožera “Pljuni istini u oči”, predstaviti će i ekipa iz slovenske Nord Cross Production.

Hrvatsku premijeru imat će film o kultnom klubu MKNŽ, iz Ilirske Bistrice – „Mlada nada“ autora Mance Filak i Žige Gorišeka, iz Slovenije. Ljiljana Šišmanović predstavit će svoj portret Žarka Jovanovskog aka Electric Žare „Neuspješan skroz“, u produkciji HRT. Među prvima predstavljamo i 2 kratka filma – „Pijana ulica“ autora Marina Lukanovića iz Rijeke, te „La Piova“, Ines Pletikos iz Pule. Žiri u sastavu redateljica i novinarka Željka Kovačević, novinar Dubravko Jagatić i glazbenik Stjepko Galović, poznatiji kao Kandžija odlučivati će o najboljem filmu u regionalnoj konkurenciji.

Organizatori navode kako je ovogodišnje festivalsko izdanje DORF-a posvećeno velikom DORF prijatelju Anti Perkoviću. – Dobitnik ovogodišnje DORF nagrade za životno djelo je vinkovački strip autor Dubravko Mataković, a posebno DORF priznanje za doprinos undergroundu dobit će Damir Bartol Indoš.  Autor DORF 2017 nagrada je Miro Župa iz Splita, a plakat je djelo Miroslava Sekulića Struje, iz Zagreba – navode organizatori.

U okviru ovogodišnjeg OFF DORF programa posjetitelji će moći pogledati koncerte, nastupe DJ, izložbu fotografija Marija Grobenskog i sudjelovati u filmskom kvizu koji će voditi Mario Kovač. Festival DORF 2017 održava se pod pokroviteljstvom Hrvatskog audiovizualnog centra, Grada Primoštena, Grada Vinkovaca i Vukovarsko-srijemske županije.

Više informacija potražite na web stranicama www.filmfestivaldorf.com

Izvor: vecernji.hr